POČETNA RECEPTI FOTO album KORAK po KORAK MAGAZIN PRIČAONICA


Sve galerije ::: Posebne kuhinje ::: Svi recepti ::: dijete :::

Extremna dijeta ili koliko dugo se sme gladovati ?


Trenutno nema slike!


opasnica (17. maj 2010.):::
Dijeta gladovanjemSastojci::

Dijeta gladovanjemPriprema:

Gordana Pejović je pre pet godina izdržala sto dana gladovanja kako bi se oslobodila tri mioma na materici. Osim mioma, Gordana je izlečila i druge "boljke" koje su je pre toga mučile i usvojila gladovanje kao način čišćenja organizma koje se sprovodi jednom godišnje i obezbeđuje dobro zdravlje.

Kod gladovanja na vodi, priprema se sastoji u postepenom smanjivanju unosa hrane tokom nedelje koja prethodi gladovanju. Poslednja četiri dana preporučuje se samo voće, voćni sokovi i čajevi. Zatim se prelazi samo na vodu u trajanju od nedelju dana do tri nedelje. Pravo gladovanje počinje tek posle trećeg dana. Prva tri dana gladovanja izbacuju se tečnost i stara stolica. Organizam tek posle toga prelazi na režim gladovanja i počinje da crpi ("jede") unutrašnje rezerve. Za to vreme je veoma važno da se osoba koja gladuje svakodnevno klistira, zato što se u debelom crevu skupljaju svi toksini iz organizma, pa je klistiranje obavezno čak i kad postoji spontano pražnjenje stolice da ne bi došlo do trovanja organizma. U sve ovo se, na ličnom primeru, uverila Gordana Pejović, koja se pre pet godina oslobodila tri mioma na materici.

Miomi i depresija
Pre pet godina, Gordana Pejović je zapala u krizu, bila je veoma depresivna i imala je 120 kilograma. Počela je da dobija neka čudna krvarenja, pa joj je, kada je otišla kod ginekologa, rečeno da ima tri mioma. U to vreme je bila alergična na penicilin, sve vrste antibiotika, na ujed ose i na anesteziju. Kada je došla kući od lekara, pouzdano je znala da se neće operisati. Dosta je znala o alternativnoj medicini i razmatrala je razne vrste gladovanja. Na kraju se opredelila za gladovanje na vodi. Nije se mnogo pripremala. Odlučila je i počela. Prvih dana, obično između trećeg i sedmog dana, javlja se kriza gladi. Kod Gordane je kriza trajala četiri dana i posle toga više je postala «ravnodušna» prema hrani.
U prvoj fazi gladovanja izbacuje se velika količina stare stolice, kao i gomila otrova koji se luče putem urina i znoja. Koža jako miriše na znoj i potrebno je tuširati se bar dva puta dnevno. Javljaju se naslage na jeziku koje liče na brašno i mogu se skidati četkicom za zube. To je znak da je čišćenje počelo da daje svoje rezultate.
Tokom gladovanja pada krvni pritisak i protiv toga bi se trebalo boriti šetnjom i raznim aktivnostima. Ne sme se sedeti kod kuće, već se mora živeti normalno i biti aktivan. Razne faze raspoloženja i energije se smenjuju, trebalo ih poštovati i ne bi ih se trebalo plašiti.
Svih sto dana gladovanja Gordana je išla na posao, kuvala, spremala i ponašala se najnormalnije.
Organizam je veoma štedljiv i on prvo počinje da jede sve bolesne ćelije (tumore, ciste, miome...), zatim jede masne naslage i tek na kraju mišiće i vitalne organe, što je, naravno, opasno. Ali, do te faze mora da prođe mnogo vremena.
Optimalno gladovanje za čoveka normalne konstitucije iznosi 21 dan i nije ni u kom pogledu opasno, a može da donese mnoge dobrobiti.

Manje kilograma za bolje raspoloženje
U početku je slabljenje išlo veoma brzo: u prvih četrdeset dana, Gordana je gubila kilogram do dva dnevno. Posle toga je bilo perioda kad nije slabila ni kilogram, posle čega bi opet došlo do naglog slabljenja. Jedna od posledica gladovanja je i prilično snižena telesna temperatura, pa je osobi koja gladuje stalno hladno. Zbog toga bi možda trebalo započeti sa gladovanjem u proleće ili leto, ali je Gordana sticajem okolnosti počela u februaru. Bilo joj je hladno, ali je taj problem rešavala toplim tuširanjem i utopljavanjem i redovno je išla u šetnje, bez obzira na hladno vreme. Psihičko stanje je posle desetak dana počelo da se popravlja. Prvo što je Gordana primetila bila je bistrina misli. Odjednom je počela da gleda na stvari iz drugog ugla i dobila je nove ideje.
Na početku gladovanja se sve bolesti pomalo vrate. Gordani se desilo da se jednog dana probudila sva u pečatima koji su jako ličili na ujed ose, na koji je pre toga bila alergična. Posle dva sata pečati su se povukli. Isplivavale su i neke druge bolesti koje je ranije imala, naravno, u mnogo manjem obliku. Simptomi bi se pojavili, trajali neko vreme i iščezli. U mladosti joj je auto prešao preko leve noge i u vreme gladovanja noga se ponovo "upalila", kao da je povreda sveža, ali se posle sedam dana potpuno regenerisala, to jest izgubio se plavi podliv koji je postojao.

Burno nestajanje mioma
S obzirom da je imala tri tumora, Gordana je tokom gladovanja imala sedam krvarenja, od toga dva izuzetno obilna u trajanju od po tri sata, od kojih se uplašila. Zvala je svog prijatelja – naturologa - da ga pita šta joj se to dešava i šta da radi. On ju je smirio, rekavši da je sve u redu, da bi samo trebalo da prati šta se dalje dešava. Tako je i bilo – tegobe su spontano nestale.
U početku gladovanja postoje tegobe koje mogu biti neprijatne, ali, kako vreme odmiče, stvari se menjaju nabolje. Na kraju gladovanja, Gordana je ušla u fazu spavanja od svega pet sati dnevno (u vreme depresije joj se stalno spavalo) i to kvalitetnih pet sati. Kvalitet sna joj se poboljšao i do danas ostao takav.
Kada organizam počinje da se oslobađa bolesti, spontano se vraća i osećaj gladi. Oko devedesetog dana, Gordana je počela da oseća glad. Naravno, u međuvremenu je vidno oslabila i postala vitka, a izgubile su se i neke sitne tegobe na koje pre toga nije ni obraćala pažnju (povuklo se masno tkivo na ruci veličine zrna graška, povukli su se popucali kapilari na butinama, dioptrija se sa plus četiri smanjila na jedan i po, počela je da joj se vraća prirodna boja kose).
Povratak u normalnu ishranu trajao je oko mesec dana. Prvi obrok je bio sok od sveže pomorandže i prvih nedelju dana je pila samo sokove od svežeg voća. Zatim je postepeno dodavala druge namirnice. "U početku čovek ni ne može mnogo da pojede", priseća se Gordana. "Moj prvi obrok je bila nepuna čaša soka od pomorandže i mislila sam da sam se najela. Prekidanje gladovanje je veoma važno, baš kao i samo gladovanje i to se mora naglasiti ljudima koji gladuju, kako ne bi napravili neku krupnu grešku koja se može odraziti na zdravlje".
Na kontrolu kod ginekologa Gordana je otišla kada je sasvim završila sa gladovanjem, jer nijednog trenutka nije posumnjala da neće uspeti da se izleči. Od mioma više nije bilo ni traga, ostala su samo tri ožiljka.

Izvor:

Autor: Marina Furlan, 2005-02-06
http://www.zdravzivot.com

autor recepta: Vladeta
Ovaj recept otvoren je 12458 puta.
prethodni dijete sledeći
Dodaj slikuODŠTAMPAJ

Подели


Za sada nema komentara na ovaj recept!
Privilegiju slanja recepata, komentara, ocenjivanja i učešća u diskusijama mogu da koriste samo članovi sajta!


Učlanite se OVDE


Učlanjenje je BESPLATNO!
osmrtnice osmrtnicama ljubuški umrli ljubuški smrtovnice smrtovnice bihac

Ime:
Šifra:

   Novi član?    Zaboravljena šifra?
Prijavi se na mejling listu
MAPA SAJTA
Pretraži:
RECEPTE
SLIKE
KORAK po KORAK
Magazin
Arhivu

Pošalji recept/sliku


© 2005 - 2024 Gastronomija.info, | [Marketing] | [Kontakt] | [Impresum] | [Pravila korišćenja] | [Mapa sajta] |

SK Programi prave
Sva prava zadržana ||| All rights reserved
asistent
X gost :: 21. 07. 2024 u 07:18:27

- Moj profil
- Moj avatar
- Svi moji uneti sadržaji
- Moje slike
- Moji recepti
- Moji recepti sa slikom
- MOJ KUVAR
- MOJ BLOG
- Komentari na moje slike/recepte
- Komentari na moje lekcije
- SVI KOMENTARI
- GastroBOOK

- Objavljene slike/recepti od moje poslednje posete
- Podizanje DODATNIH slika